Anonim

Jump Studios облича соко-бар Soho с индустриални фитинги и плочки с херинга

Промишлените тръбопроводи минават над тавана на този сок-бар от лондонския офис Jump Studios, който разполага с керамичен подбел и мраморен плот.

Jump Studios стои зад дизайна на пространството, наречено The Juice Well, студено пресован соков бар в Сохо, Лондон. Кафето е разположено отпред на магазин, включващ панел от шарено зелено стъкло на приземния етаж на сграда с горна тухлена фасада.

Кафето е съвместно предприятие между документалния производител Джо Крос на мазнините, болните и почти мъртвите - филм, в който той пие само сок от плодове и зеленчуци в продължение на 60 дни - и местния ресторантьор Уил Рикър, който основава мексиканския ресторант La Bodega Negra. Той е предназначен за насърчаване на здравословна диета.

Лондонската практика искаше да създаде дизайн, който да отразява домашния характер на соковете, използвайки открити индустриални тръби и необработена дървесина, за да обличат вътрешното пространство.

„Клиентската кратка беше да се създаде пространство, което да предаде изработения и ръчно направен подход към продукта; Висококачествени супер-хранителни смутита, сокове за студено пресоване и почистващи всичко, което се прави всеки ден в помещенията“, каза директорът на студиото Саймън Джордан.

"Промишлените фитинги бяха оставени изложени, тъй като искахме да отразяваме факта, че това е място, където се произвежда продуктът; от сурови съставки до завършен, бутилиран продукт. Работилница, ако желаете."

Подът от дървена елха е преинтерпретиран в тънки бели керамични плочки, които се движат от пода върху стените от двете страни на дюкяна и към стълбище.

Бял мраморен плот, разположен под павилион в задната част на магазина, показва свежата продукция на кафенето и се използва като зона за приготвяне на ръчно пресованите сокове.

Девизът на кафенето е изписан през дървения плот над сервиращия павилион, докато бял текст върху черните стени от двете страни на плота се използва за показване на менютата и ценовите листи.

Правоъгълен джоб в предната част на соковата лента и набор от бели дъбови рафтове, разположени под прав ъгъл спрямо него, се използват за показване на торбички с твърди закуски.

Напротив, банка от хладилници от неръждаема стомана съхранява бутилки от предварително приготвени млечни шейкове и сокове, за клиенти, които нямат време да чакат.

„Пространството е проектирано така, че да изрази качествения и внимателно изработен характер на продукцията, съчетавайки утилитарно, но богато, честно и естествено небце от материали“, каза Джордан, чието студио също проектира цветните мадридски офиси на Google.