Интериор

Синато крие спални зад стена с форма на Г в апартамента на Fujigaoka M

Синато крие спални зад стена с форма на Г в апартамента на Fujigaoka M
Anonim

Синато крие две спални зад стена с форма на Г в апартамент Fujigaoka M

Токийското архитектурно студио Sinato добави L-образна стена в центъра на този апартамент в Япония, за да прегради място за две нови спални (+ слайдшоу).

Sinato реновира апартамента на Fujigaoka M на 64 квадратни метра в Йокохама за женена двойка, като добави стена в центъра, която включва рафтове, перваза за сядане и склад и затваря главната спалня и спалнята за гости зад нея.

„Г-образната дървена стена, която служи като преграда между откритото пространство и зоната за спане, е голямо парче мебели, където можете да окачите картина, да съхранявате книги, да седите или дори да се търкаляте, което позволява да се превърне в символ, обединяващ къща ", каза дизайнерът Чикара Охно, чиито други проекти включват магазин за интериор на Дизел и бутик в Токио с режийни дисплеи.

Оригинална бетонна стена в 26-годишния апартамент е запазена, за да образува разделение между двете спални, а бетонните греди на тавана също са оставени изложени.

Останалите повърхности са боядисани в палитра от тонални сиви или завършени в дърво, осигурявайки по-мек, по-тактилен контраст с бетонната конструкция.

Възел от дървен под, контрастиращ с по-гладкото зърно на дървесината на разделителната стена и по-бледия дървен материал, използван за кухненските шкафове и гардероб.

Горната част на новата стена е пълна със стъкло, за да се увеличи светлинният поток между стаите и да се даде на апартамента непрекъснат таван, помагайки да се разшири усещането за пространство във всяка стая.

„За да позволим на обитателите да живеят с по-голяма свобода в много ограничена площ, решихме, че е много по-ефективно да свързваме и наслагваме различните места, създавайки цялото жилище“, каза Охно.

L-образното оформление създава две крила на общото пространство - едното за кухнята и трапезарията, а другото за салона и кабинета. Отвореното оформление позволява и по-добра кръстосана вентилация през апартамента.

"Това пространство, което ние наричахме" вътрешна тераса "през ​​цялото ни планиране, е широко и светло споделено пространство, което се превръща в нежен буфер между пространствата", добави Охно.