Anonim
Подвижните мебели и гигантските хамаци позволяват работа и игра в руски дом

Мецанин хамак, приспособимо кубче за сядане на колела и комбинирано стълбище и рафт за книги са добавени към това пространство за игра и учене за брат и сестра, проектирано от руското студио Ruetemple (+ слайдшоу).

Image

Интериорът за студенти от Ruetemple заема двуетажна стая в семеен дом в Русия и е проектиран да осигури привлекателно пространство, където брат и сестра могат да учат, да играят и да имат приятели.

"Това е селска къща в отдалечено населено място, далеч от големия град", казаха пред Dezeen архитектите Александър Кудимов и Дария Бутахина. "Клиентите се оплакаха, че им липсва усещане за ритъм и динамичност в живота. Ето защо решихме да направим интериор, който да не им позволи да се отегчават."

Ruetemple предприе двоен подход към пространството от 33 квадратни метра, проектирайки фиксирана зона за работа и динамични зони за отдих.

"Решихме да създадем пространство, свободно от типичните мебели", казаха архитектите.

„Беше необходимо да се проектира пространство за обучение, място за спане на гости и пространство за различни видове отдих, така че човек да може да седне с книга, да гледа филм или да посрещне тълпа приятели, да проведе танцово парти и след това да настани всички за една нощ, всичко в една стая. "

За долното ниво архитектите проектираха модулно кубче за сядане и спане на колела. Състои се от три части, които могат да бъдат подредени като трио дивани в ъгъла или дълга непрекъсната линия от дивани. Секциите също могат да бъдат затворени, за да осигурят легло или миниатюрно помещение в стаята.

„Предложихме тази идея, защото трябваше да включим много функции в малко пространство“, обясниха архитектите. "Кубът може да бъде удобна зона за охлаждане, легло, а когато има гости, модулите могат да се насочат отстрани и да се превръщат в дивани, освобождавайки място в центъра на стаята."

В другия край на стаята са добавени неподвижни мебели за създаване на работно пространство, с бюра, шкафове, рафтове и стълбище. За всички компоненти е използван един и същ материал, така че да изглеждат по-скоро като една мебел.

"Искахме да направим мебелите да изглеждат като неразделна част от стаята и да избегнем всякакво усещане за фрагментация", казаха архитектите.

Шкафовете се изкачват по цялата височина на стените и под стълбите са добавени рафтове, за да се увеличи максимално пространството за съхранение в тази малка площ.

Вертикален екран от дървен материал е използван като балюстрада за стълбите и помага да се създаде разделение между игралното и работното пространство в стаята.

Стълбищното кацане е на ниво с бюрото, което осигурява по-директен и неформален маршрут между стъпалата и кабинета.

Горе, празнината на нивото на мецанина е покрита в строителна мрежа, за да осигури голям хамак за четене и релакс, който може да поддържа няколко души.

„Когато дойдохме на обекта за първи път, оценихме потенциала на помещението и решихме, че цялата площ трябва да се използва без никакви отпадъци“, казаха архитектите.

"Горното ниво е твърде ниско, за да може да стои, така че дойде идеята за хамак, който дава функция на това горно ниво."

Над проучването в далечния край на мецанина е добавен и перваз на строителна мрежа, осигуряващ по-усамотен ъгъл в помещението.

„Опитахме се да предложим избор, в зависимост от настроението на човек. Можете да оставите отвореното пространство за поверителност“, казаха архитектите.

Прозорците на покрива на нивото на мецанина осигуряват гледка до небето, за да се почувства пространството по-голямо, а празнотата на хамака позволява гледки през прозорците отдолу към градината.

"Искахме да създадем усещане за проницаемост - да създадем усещане, че природата е разположена вътре в стаята", казаха архитектите.