Anonim
Серги Понс разкрива каменни и тавански сводове в реновиран апартамент в Барселона

Барселонският архитект Серги Понс е открил каменни стени и дървени греди по време на ремонта на този апартамент в градския квартал Ле Кортс.

Създавайки нов дом за дама и двете й котки, Серги Понс премахна всички преградни стени, за да отвори пространството и да разкрие оригиналните характеристики на апартамента.

Той добави бял куб в центъра на плана за прибиране на банята и създаване на вертикална повърхност за кухненски единици от едната страна, до стената, покрита с местен камък от Монджуик.

"Решихме да поставим" чисто ", бяло и геометрично кубче в центъра на апартамента, което съдържа кухнята и банята, а стените му не стигат до тавана", каза Понс.

Кубът разделя пространствата, без да създава официални стаи, приютявайки зоната за спане отзад от дневната зона с отворен план. "Този елемент придава неприкосновеност на спалнята, но запазва пространствената и визуална приемственост като цяло", каза Понс.

Входната врата се отваря в L-образната всекидневна с мека мебел и рафтове за съхранение, изпънати извън гледката. Бял плот за хранене е разположен пред стената на кухненските единици, който е разделен в средата с огледало.

„Кухненското огледало разделя кубчето на две половини, така че камъкът сякаш е част от банята, като дава усещане за непрекъснатост и дълбочина“, каза архитектът.

Стъклите на плочки между дървени греди обхващат дължината на тавана, преминавайки над куба без прекъсване. Дървеният под се издига на кубчето на банята до повдигната платформа, създавайки по-интимна височина на тавана.

„За да придаде по-уютна атмосфера, собственикът е изградил стълба, за да помогне на котките да се изкачат до горната част на тавана на банята, където са намерили своето любимо място за игра“, каза Понс.