Anonim
Къща за художник от Dingle Price Architects

Лондонският архитект Дингъл Прайс обнови склад в южен Лондон, за да създаде светло просторно жилище и ателие за художник и неговото семейство.

Дингъл Прайс започна като съблича интериора на стария викториански склад, в който художникът и съпругата му вече живеят от няколко години. Използвайки съществуващ мецанин, архитектът раздели пространството наполовина, за да създаде двуетажни жилищни помещения от едната страна и студио с двойна височина от другата.

„Тази идея за разделяне на пространството на равни части доведе до концепция за поставяне на къща в студиото“, казва Прайс пред Dezeen. „Позицията на съществуващия мецанин реши коя половина ще бъде коя.“

Северните фарове позволяват на дневната светлина да наводни вътрешността на студиото, където високите тавани предлагат достатъчно място за няколко големи платна.

Windows пробива преградната стена, така че жителите да могат да надникнат в студиото от двете си спални на горния етаж.

"Това е доста интернализиран свят", каза Прайс. „Когато сте там, всъщност не гледате. Това е един вид вътрешен пейзаж, в който вместо да гледате пейзаж, вие търсите поредица от интервали.“