Anonim
Обявени победители в AIA Small Project Awards

Новини: Американският институт на архитектите (AIA) обяви десетте победители в годишните си награди за малки проекти, включително концепция за къща в пустинята с четири кули в спалнята (отгоре) и бетонен павилион за детски площадки със скрити комини (отдолу).

Наградите, отворени за всички архитекти, лицензирани в САЩ, се дават всяка година на десет проекта с ограничени мащаби или бюджети. Тази година спечелилите проекти бяха избрани от жури от архитекти и журналисти.

Офисът на Висконсин Johnsen Schmaling Architects взима две награди. Първата е за студио за горски практики за музикант (отгоре), докато второто е двуетажна тухлена и кедрова къща в Медисън.

Две награди отиват и на Вашингтонския архитект Робърт М. Гърни за реставрацията и разширението на къща от началото на XIX век в Lewes, Делауеър, и за палата на шисти с остъклени ъгли и плувен басейн в Мериленд (по-горе).

Други победители включват галерия прием, който се удвоява като пространство за събития в Небраска, гранитна автогара с плаващ кедров покрив (отгоре) в северната част на Калифорния, серия гробни надписи, вписани с поезия в Пенсилвания, и решетен стоманен парков павилион в Далас ( По-долу).

По-рано тази година AIA обяви 28 победители в тазгодишните награди на Институтските отличия, включително проекти на OMA, BIG и Kohn Pedersen Fox. Вижте още архитектура в САЩ.

Вижте пълния списък с печеливши проекти по-долу:

AIA избира 2013 г. получатели на наградите за малки проекти

Американският институт за архитекти (AIA) е избрал десетте получатели на наградите за малък проект за 2013 г. Програмата AIA Small Project Awards, която вече е на десетата си година, беше създадена, за да признае практикуващите малки проекти за високото качество на тяхната работа и да насърчи високи постижения в проектирането на малки проекти. Тази наградна програма набляга на отличните постижения в проектирането на малки проекти и се стреми да повиши обществената осведоменост за стойността и високото ниво на проектиране, което архитектите внасят в проектите, независимо от границите на размера и обхвата.

Журито за наградите за малкия проект включва: Леонард Кади, AIA, (председател на журито) Леонард Кади Архитектура + дизайн; Джули Бекман, KBAS; Кристофър Хер, AIA, Студио H: T; Лора Крафт, AIA, Лора Крафт Архитект; и Роб Ягид, списание Fine Homebuilding.

Категория 1 (малка проектантска конструкция, обект, произведение на екологичното изкуство или елемент от архитектурния дизайн до $ 150 000)

Bemis Info Shop, Омаха, от Мин | ден

Повече от нова зона за вход и прием за съвременен арт център, InfoShop е социален кондензатор и преходно пространство между града и галериите. Това е отворено социално пространство за спонтанни срещи, диалог и дебати. 24-часова рецепция може да се трансформира в пълен бар с тапа, която запълва работната зона. Противоположни са банки от прости кутии за публикации и листовки, които разширяват модулите на съществуващата тухлена стена. Оградената стена с персонализирани, CNC-фрезирани панели, получени от шарнирно-апериодичен облицовъчен модел. Моделът е съставен от десни триъгълници с безкрайно изменение в мащаба и ориентацията, но без периодичност.

Гробищен маркер, Южен Ханаан, Пенсилвания, от Kariouk Associates

Преди да умре, една жена остави бележка за децата си, която да бъде четена след смъртта й, и единственото й искане беше гроба й да стане градина. Върховете на нейния маркер са надписани със строфа от стихотворението на Одри Лорд „Пролог“, четене „… Децата остават като остриета трева над земята и всички деца пеят по-силно от траур … И тревите все пак пейте. "Петте отливани бронзови плочи от този маркер се разпространяват върху площадката на различни височини над земята, разположени на разстояние, за да позволят на тревата да расте между тях. Докато плочите остаряват, те се окисляват и се смесват в пейзажа.

Студио за композитор, Spring Prairie, WI, от Johnsen Schmaling Architects

Това интимно отстъпление служи като студио за музикант на Country Western да напише своето произведение и да се свърже отново с природата. Бетонен цокъл, издълбан в наклонената площадка, осигурява място за съхранение и поддържа линеен обем студио, чиито дълги страни са покрити с изветряща стоманена обвивка. Остъклените отвори в двата края на рамката на студиото гледат към пейзажа, осигурявайки достъп в пространството и до зеления покрив на бетонния цокъл. Духовницата осигурява естествена светлина за пространството за съхранение отдолу; през нощта той излъчва мекото си сияние в тъмната провинция. Внимателно детайлният стоманен плик превръща кожата на сградата във постоянно променящо се платно.

Категория 2 (малка конструкция на проекта, до 1 500 000 долара)

Nexus House, Madison, WI, от Johnsen Schmaling Architects

Къщата е съставена от два основни строителни блока: двуетажен тухлен подиум, частично вграден в наклоненото място; и линеен меандър, облечен с кедър, който се увива над подиума, преди да се трансформира в конзола, като надвесът му осигурява сянка за вътрешния двор. Стъпки водят нагоре по склона към входната врата, остъклена вдлъбнатина с деликатен стоманен балдахин, маркиращ вертикалната фуга между двата строителни блока. Вратата се отваря във вестибюл, който води в основната всекидневна, отворено пространство, чиято неутрална палитра от материали се допълва от тройка от тъмно оцветени дървени предмети, пространствено закрепващи откритото пространство: развлекателен център; камина и комин; и балдахин от дърво, прилепващ към интимния салон, който може да бъде затворен, за да се превърне в спалня за гости или тихо кабинетче.

Павилион в Cotillion Park, Далас, от Mell Lawrence Architects

Съставът на стоманените компоненти абстрахира и имитира околните дървета, за да създаде подобен сянка с орех. Движението на слънцето оживява структурата, улавяйки директна светлина, хвърляйки сенки и шарки и създавайки динамични фигурно-земни форми срещу небето. Дългите бетонни пейки не само определят помещението на открито под полупрозрачния покрив, но се простират отвъд, за да разширят използваемата площ в и под окосните дървета. С течение на времето суровата стомана ще се окисли и летящият бетон ще изветря като естествен камък. Твърдият покрив от поликарбонат блокира дъжда и UV лъчите. Окачен в центъра на павилиона виси ярко червен / оранжев елипсовиден мобилен / метеоролог, който леко се върти, за да потвърди всяка промяна на посоката на вятъра.

Webb Chapel Park Pavilion, Mission, TX, от Cooper Joseph Studio

Планът на сайта създава засенчена зона както за детска площадка, така и за футболно игрище. Всички повърхности са силно издръжливи, пожароустойчиви и не изискват поддръжка. Намалената палитра от бетон и мазилка, оформен от дъска, позволява най-ефективната игра на сянка и сянка. Има елемент на изненада с яркожълтите, пирамидални форми вътре в правоъгълната бетонна обвивка. Основната цел на тавана е да действа като естествена вентилационна система, точно като традиционна "палапа", позволяваща издигането на горещ въздух. Конвекционните бриз се увеличават, когато седалките са вградени в земята, поддържайки бетона охладен.

Категория 3 (малка проектна конструкция, обект, произведение на екологичното изкуство или архитектурен дизайн по-малко от 5000 квадратни фута, изграден от архитекта - архитектът трябва да е имал важна роля в изграждането, изработката и / или монтажа на произведението, освен че е дизайнер)

308 Mulberry, Lewes, DE, от Робърт М. Гърни

Оригиналната структура е построена в началото на деветнадесети век в сърцето на историческия квартал Люес. При препроектирането външността на оригиналната структура е щателно реставрирана. Докато външността на оригиналната къща е реставрирана с исторически правилни детайли, четирите нови павилиона са подробно детайлни, без надвеси и облицовки. Допълненията са замислени като едноетажни павилиони, организирани около нов плувен басейн и голямо дърво от кедър Дедор, разположени в задната част на имота. Големи пространства от стъкло, поставени в черни стоманени рамки, подчертават стените на кедъра. Високите червени тухлени комини и ландшафтни стени добавят вертикални и хоризонтални елементи, допълващи композицията.

Невис басейн и градински павилион, Bethesda, MD, от Робърт М. Гърни

Новият павилион, предназначен за целогодишна употреба, осигурява праг между структурирания пейзаж и прилежащата гора. Покривът от неръждаема стомана с ниско наклонено платно се покрива над стена от суха подложка и обем от махагон. Интериорът съдържа кухненски компонент от неръждаема стомана, заедно с малко жилищно пространство, закотвено от камината. Подови настилки от камък от камък, стени от камък и махагон и таван от Дъглас-ела създават топло, естествено пространство. Пет стъклени врати със стъклена рамка, заедно със стъклени рамки без рамки и ъглови стъкла, затварят пространството, отварят пространството през по-голямата част от годината, докато голяма камина и отопляем под осигуряват уютен контрапункт през зимните месеци.

Транзитен център Тахо Сити, Тахо Сити, Калифорния, от WRNS Studio

Транзитният център на град Тахо (TCTC) представлява жизненоважна стъпка към постигане на по-устойчива транспортна мрежа в региона. Дългият и нисък покрив на конструкцията виси над сушата и е внимателно разположен сред съществуващите дървета и други драматични особености на обекта. С прост, стихиен жест, сградата обединява два от преобладаващите материали в района, гранит от Сиера и западен червен кедър. С широките си стрехи, тясната подова плоча, термично масивните стени и висококачествените стъкла, сградата се адаптира към сезоните и интегрира устойчивостта, когато е възможно.