Anonim

Chongqing Greenland Clubhouse от PURE Design

Стените, заобикалящи този изложбен салон в Чунцин, Китай, са проектирани от архитектите PURE Design като триъгълни равнини с подобни на оригами сгъвания (+ слайдшоу).

Разположен отстрани на хълма в рамките на горския парк на храма Хон'ен, Chongqing Greenland Clubhouse се състои от два етажа, които включват боксово долно ниво с прозрачни стъклени стени и по-скулптурно горно ниво, облицовано с цинк.

Наклоненият терен позволи на PURE Design да добави входове и на двете нива на сградата. На долния етаж посетителите пристигат на приемна за търговския център и офисите, докато горният вход води в галерия с изложби.

Река минава покрай южната кота, така че стените са остъклени на двете нива, за да се разкрият гледки отвъд водата към силуета на града.

Спирални стълбища свързват нивата, плюс най-долния етаж се отваря към зона за сядане към вътрешния двор от източната страна на сградата.

Първоначално сградата ще функционира като център за продажби на компанията за развитие на недвижими имоти Chongqing Greenland, но в бъдеще може да бъде преустроена за използване като ресторант и клуб.