Anonim
Skyhouse от Дейвид Хотсън и Ghislaine Viñas

Тръбната стоманена пързалка се спуска през четири етажа вътре в този мезонет в Ню Йорк от архитект Дейвид Хотсън (+ слайдшоу).

Апартаментът заема най-горните етажи на кула от края на XIX век в долния Манхатън и никога досега не е използван като резиденция, така че Дейвид Хотсън успя да преструктурира целия обем, за да създаде дневна с четворна височина, остъклена таванска стая, вътрешни балкони и двустепенната пързалка.

"Пентхаусът включваше цялостно преразглеждане на интериора и всички забележителни връзки между това пространство и вертикалния градски пейзаж около него", каза Хотсън пред Dezeen.

Този градски пейзаж включва разкъсаната жилищна кула на Франк Гери в съседство и сградата на Крайслер в далечината.

Слайдът започва от самия връх на апартамента - таванско помещение, заобиколено от стъкло - и е прорязано в кръгла дупка, за да могат жителите спокойно да се качат вътре и да започнат спускането си.

По-горе: снимката е на Ерик Лайнел

Направен е от полирана неръждаема стомана, което му придава огледална повърхност.

След навиване около колона и през прозорец, слайдът стига до кратка спирка на следващия етаж надолу.

Жителите могат или да излязат и да влязат в стаите на този етаж, или да се качат обратно вътре и да се въртят надолу през още три етажа.

В края на слайда повърхността на вентилаторите от неръждаема стомана, за да създаде правоъгълно огледало за хазарт в края на хола.

Ако не обичат да използват слайда, жителите винаги могат да слязат през фасетно стълбище.

"Това е сложен интериор с редица драматични елементи", обясни Хотсън.

По-горе: снимката е на Ерик Лайнел

"Стълбището на четири етажа се извива през центъра на апартамента, докато четириетажният слайд осигурява бързо пътуване обратно надолу."

По-горе: снимката е на Ерик Лайнел

Архитектът си сътрудничи с интериорния дизайнер Ghislaine Viñas, който добави всички мебели и произведения на изкуството в целия апартамент.

По-горе: снимката е на Ерик Лайнел

Това обзавеждане включва флорално отпечатано "гнездо", до което се достига през мост, и яркозелена зона за закуска със сферичен полилей отгоре.

Нитните стоманени колони на сградата се прорязват през някои от пространствата, докато други имат сводести прозорци, които се подравняват с оригиналните фасади.

Сгради с пързалки, както и стълби са нарязани на Dezeen няколко пъти през годините.

Други включват датския офис на марката играчки Lego и къща с бетонна пързалка в Индонезия.