Anonim
Място на Балфур от KHBT

Тъмно орехово стълбище се слива с кухненски плот и вана вътре в този реновиран апартамент в Мейфеър, Лондон, от архитектурно студио KHBT (+ слайдшоу).

Комбинираните елементи създават тъмна ивица от дърво, която се простира през апартамента от кухнята в единия край до банята в другия, договаряйки разделени нива чрез залитане нагоре и надолу.

„Съществуващият апартамент вече имаше стълбище, преминаващо от една стая в друга, поради ограниченията на височината на главата на главното обществено стълбище“, каза за Dezeen партньорът на KHBT Карстен Хунек. "Бившият дизайн се опита да скрие това стълбище, но ние го видяхме като определящия елемент на апартамента, който трябва да бъде празнуван."

"Този подход доведе до концепцията за създаване на една панделка, която се движи дори по-далеч, отколкото изисква стълбите, като включва кухненския блок, както и ваната", добави той.

Описвайки решението за използване на орех, Huneck обясни: "Искахме да създадем скъпоценен елемент, използвайки дървен материал, който се отнася до традиционно и луксозно обзаведените апартаменти в околността на Mayfair."

Архитектите поддържаха оформлението на апартамента така, както беше, но почистиха пространствата с бели стени, подове и тавани, които контрастират с тъмната дървена ивица.