Anonim

Спортно съоръжение N10 от Comoco Architects

Португалското студио Comoco Architects е преобразувало склад в Коимбра, използван някога за съхранение на промишлени материали, на закрито футболно игрище (+ слайдшоу).

По дължината на сградата се простира одеяло от яркозелен костенурка, създавайки чифт ями под сводестите метални ферми, които поддържат покрива.

В края на тези терени архитектите са поставили нова дървена конструкция, която съдържа съблекални, душове и приемни.

„Възползвахме се от материалната суровина и грубите повърхности на склада, за да въведем по-мек елемент в него, елемент, направен от леки материали и гладки повърхности, главно чрез използване на плоскости от MDF плоскости“, каза архитект Нелсън Мота пред Dezeen.

Дървена решетка оформя таван, подобен на пергола над новите стаи, а голите крушки висят надолу в пространствата между тях.

Мота обясни как високата височина от пода до тавана на съществуващия склад им позволява да "изследват покрива на новото съоръжение като пропусклива или дори отсъстваща повърхност, където различните отделения ще бъдат защитени не на редовна височина на тавана, но високо над сводестия метален таван. "