Anonim

Апартамент Смоленка от Петър Костелов

Дъбовата капсула съдържа вдигната всекидневна и работно пространство вътре в този реновиран апартамент в Москва от руския архитект Петър Костелов (+ слайдшоу).

Тесните пропорции на апартамента на петия етаж и липсата на естествена светлина накараха архитекта да премахне съществуващите вътрешни стени и да постави повишена платформа, която да позволи повече светлина в новата всекидневна и работното пространство.

Достъпна от всяка страна с две стъпки, тръбата има скосени ръбове и рамка от черен композитен камък.

Вътре дъбовите дъски покриват тавана, пода и стените, а също така се простират, за да образуват рафтове и бюро.

Стаята за гости е разположена в единия край на тръбата, запечатана със стъклена стена и врата, докато трапезарията води към балкон в другия край.

От кухнята коридор води в основната спалня, където всяка повърхност също е завършена в дъб.

Наскоро представихме ярко бяла лятна къща с трион, но без врати или прозорци от същия архитект.

Вижте всичките ни истории за Петър Костелов »
Вижте всичките ни истории за Москва »
Вижте всички наши истории за апартаменти »

Снимките са на Зинон Разутдинов.

Ето още информация от архитекта:

Смоленка "Дъбова тръба" Апартамент

Жилището е на 5-ти етаж във висока многоетажна сграда с вътрешен двор. Големият балкон до трапезарията, ниското разположение на апартамента и частта от къщата, която силно засенчваше вътрешния двор, означаваше, че слънцето не навлиза в тази част на къщата.

По-голямата част от апартамента има продълговати размери. Разстоянието между прозорците беше голямо, 14 метра. Стените и балконът го направиха 2, 5 метра по-голям, така че сега е 16, 5 метра. Ширината между структурните стени от твърдо отливане е била само 3, 3 метра, докато местата, където са вградени вентилационни шахти, я правят още по-малка, само 2, 8 метра. Наличието на тези пропорции и пространства означаваше, че средата на апартамента не е добре осветена.

Решението: в тази част не трябва да има мъртви стени - вместо това те трябва да бъдат заменени със стъклени стени, които, ако е необходимо, могат да бъдат заслепени със завеси. В крайна сметка частта на апартамента с трапезарията, пространството за гости, жилищното пространство и работното пространство беше озарено от двете страни.

По този начин пропорциите и лошото осветление на апартамента създадоха неговия дизайн. Средната част беше повдигната на подиум, за да улови светлината, идваща през прозореца. Гладките и заоблени проходи между стени, таван и под визуално се съединяват и разширяват малкото пространство между стените в хола. Тази част от хола е завършена с лек дъб от таван до етаж и стени с вградени шкафове, рафтове и бюро.

Концепцията за дизайна на стайлинг се определя от „дъбова тръба“, която се движи в средата на апартамента през работното и свободното пространство, към което трапезарията го прилепва от едната страна, а помещението за гости от друга. Външните части на тръбата са завършени с композитен камък. Задните части на тръбата имитират разфасовките на нейната форма, докато хлабавото ефирно присъединяване към стените подчертава нейната лекота, създавайки илюзията за нещо, донесено отвън.

Подобна идея беше реализирана и за спалнята. Стаята е разделена на секции, които също имат гладки, затворени проходи между тавана, пода и стените, съставляващи рафтове, килери и легло. Задните части на тръбата също са завършени с камък, имитирайки изрязаната форма.