Anonim

Писателско ателие от Cooper Joseph Studio

Напъващите се романисти ще се стремят към скривалището на този писател в щата Ню Йорк, проектирано от нюйоркските архитекти Cooper Joseph Studio (+ слайдшоу).

Външността е облечена в черен оцветен кедър, за да абсорбира слънчевата светлина по време на студените зими, а вградена стълба води до покрива.

Интериорът е рядко обзаведен с парчета, изработени по поръчка, изработени от орех, включително бюро, маса за списания и дори мивката в банята.

Вижте още мечтани места за работа в Dezeen »

Снимките са на Елиът Кауфман.

Ето още информация за проекта:

Писателско студио

Гент, Ню Йорк

Студиото на писателя е място за един човек да работи, да чете и слуша музика. Отворени гледки към езерце и полета са от едната страна, другата страна е потопена в дълбоки гори. Цялостното впечатление от структурата е измамно просто. Всяка фасада е съставена с различни отвори, специално подредени към светлината, гледките и съобразени, като поръчан костюм според неговия размер и ниво на очите. Вътрешността е, неопетнена и елегантна, обединена от използването на орех.

Дизайнерско решение

Минималистичното детайлизиране, отворените остъклени ъгли и прозрачността по дължината на конструкцията предизвикват простотата на "кутията". Като се имат предвид суровите зими, камината се превръща във визуален център, прикрепяйки асиметричната композиция с голямо, богато замислено огнище. На структурно ниво, камината също закрепва големите конзолни ъгли от двете страни.

Обемът на студиото е малко, праволинейно и сдържано едностайно пространство в гората. Целият интериор е потопен в орех по разнообразни начини. Твърдата ортогонална геометрия на помещението е съчетана с динамични скулптурни дизайни на мебелите - бюро, странична маса и две черни кожени кресла. Плъзгащите се врати са орехова дъска, плотът на килера е орех, подовете са високо полиран орех, мивката в банята е от орех, както и част от покритието в основната стая.

От външната страна кедърът получи матово черно петно, същата повърхностна обработка за плоските по-широки, хоризонтални дъски и силно текстурираните, по-тънки летви. Всеки от тях беше прецизно положен и изрязан в ъгъла. Медна тапицерия и чистачки започват формулярите. Изборът да се използва само рамкиране на дърво беше прагматичен, но работи много добре дори за големите конзолни покривни секции над ъглови прозорци от стъкло до стъкло в северната част на сградата.

Енергия и устойчивост

Стратегията ни включва ефективно оборудване, пасивно отопление и охлаждане, локално достъпни материали и камина на дърва, която използва дървесно гориво от дървета в имота. Камъкът е черен шисти.

Разполагайки къщата в дълбоките широколистни гори, ние успяваме да се възползваме от листата като засенчване на слънцето през летните месеци. През зимата, когато дърветата губят листата си, черната външност на сградата поглъща слънчевата светлина и с камината се наблюдава намаляване на разхода на гориво.

Вътрешни облицовки:

Вътрешните стени са композиция от орехови летви и бели повърхности. Полицата за книги, кухнята и седалката на прозореца са изцяло от плътен орех, което позволява равномерност на текстурата и цвета. Плъзгащата се врата към кухнята също е орех. Докато слънчевата светлина се филтрира през дърветата, подът се превръща в ключова повърхност, отразявайки естествената светлина с топъл оттенък. Високият лак балансира добре с по-ниския интензитет на стените и хоризонталните повърхности.

Камината има речен камък съраунд (за код), поставен встрани към дървените летви. До него е зоната за съхранение на дърва. Дървесината влиза в тази ниша отзад, тъй като в северната фасада на сградата има скрита врата, позволяваща лесното поддържане на огъня, без да се налага да вкарвате дървата през входната врата.

Баня:

С душ стена изцяло в стъкло и монтирано на тавана „дъждовно“ приспособление, усеща се, че е на открито. Отводнителите му са скрити, така че на практика да не се чете душа, освен когато се използват. Същите летви продължават в банята по цялата входна стена и на други места над местния черен шисти. Ние проектирахме мивката на банята също в орех. Тук използвахме твърд приклад с канали, изрязани, за да пренесем водата до изкопна канала в стената. Каналите са наклонени. Те са по-близо един до друг кран и по-нататък до краищата там, осигуряващи повече повърхност за торта от сапун или стъкло.

Мебели:

Тъй като в пространството има много малко обекти, беше от решаващо значение техният дизайн и същественост да работят добре с минималните интериорни облицовки. Отново за бюрото и масата се обърнахме към орех за неговата топлина, здравина и текстура.